Popis žrtava

POPIS ŽRTAVA
Nedjelja, 27 Svibanj 2007
Barukčić Ante, Hrvat, 70-togodišnji starac iz Dragalovaca, ubijen na stubištu njegove kuće juna 1992. od strane pripadnika srpskih snaga.Barukčić Ivica, Hrvat iz Dragalovaca, naoružani pripadnici srpskih jedinica ga uhapsili aprila 1992., zatvorili u logor ”Bare” da bi ga nakon raznih brutalnosti i premlaćivanja ubili maja 1992.Barukčić Ivica, Hrvat iz Dragalovaca (r.1973.) strijeljan 02.06.1992. uz zid grobljanske kapelica na mjesnom katoličkom groblju od strane srpskih snaga nakon bezuspješnog prekopavanja nekoliko grobova u kojima tražili zakopano oružje.

Barukčić Jozo, Hrvat iz Dragalovaca (r.1952), živ zapaljen u njegovoj kući.

Barukčić Jozo z. Brljak, Hrvat iz Dragalovaca, ubijen u Dragalovcima tokom februara 1994.
Barukčić Mato z.Bijeli, Hrvat, 74-godišnji starac iz Dragalovaca, tokom februara 1994. ubijen u svojoj kući od strane srpskih snaga.

Barukčić Mato, zvani Bijeli, Hrvat, civil, star 74 godine, iz sela Dragalovaca (općina Doboj); od strane srpskih snaga ubijen (zaklan), tijekom veljače 1994. godine, u svojoj kući u selu Dragalovcima.

Barukčić ?, Hrvat iz Dragalovaca, pripadnici srpskih snaga ga ubili juna 1992. u njegovoj kući.

Deronja Franko, sin Ilije i Ruže.

Šalić Marko, rimokatolički svećenik iz Dragalovaca, star oko 58 godina, odmah nakon mise dana 31.maja 1992.god. pripadnici srpskih snaga su ga uhapsili i strpali u logor gdje ga izložili najtežim oblicima fizičkog i psihičkog maltretiranja (udaranja, gladovanja, guranje crijeva ‘’šlaufa’’ u debelo crijevo i dr.). Od posljedica torture u logoru preminuo u Njemačkoj gdje bio na liječenju.

Čolić Jozo, Hrvat iz Dragalovaca, kao logoraš logora ”Bare” poginuo pri obavljanju prisilnih fizičkih radova na Putnikovom brdu.

Kalem Anto (Markučev), ubijen u Doboju na liniji, prošao torturu logora u Doboju.

Franjo kalem Andre Kalema i anđe sin iz Razboja poginuo je na Usori za slobodu svih nas. Rođen 1971.

Pranjić Doma, Hrvatica iz Dragalovaca (oko 70 g.), pripadnici srpskih snaga su se 15.07.1992. u njezinoj kući na njoj iživljavali; u ranim jutarnjim satima je umrla od zadobivenih ozljeda.

(Pranjić Pajo, Hrvat iz Dragalovaca, ubijen ručnom bombom koju pripadnici srpskih snaga ubacili u njegovu kuću.) – umro prirodnom smrću

Tuljić Ivo, Hrvat iz Dragalovaca kod Doboja (oko 70 g.), ubijen 02.06.1992. ručnom bombom u svojoj kući.

 

Iz članka: http://www.bosnjaci.net/aktuelnosti.php?id=282&polje=historija

Odgovori